Behandling

Hørselsystemet består av ytre øre, trommehinne, mellom-øre (hammer, ambolt og stigbøyle), indre øre (det ovale vindu, sneglehuset med hørselhår, balansedelen), hørselnervene og hørselsenteret i hjernen. Alle disse delene av hørselen gis behandling under oppholdet.

Et stort flertall av pasienter med øresus får beskjed av sin lege i Norge at susingen ikke lar seg behandle, og at de må lære seg å leve med den. Russiske leger hevder det er over hundre forskjellige diagnoser på øresus, og bare noen få tilfeller er i en kategori som ikke kan behandles.
Tar man medisin regelmessig, må man sjekke at den ikke har tinnitus som bivirkning. Har den det, så be legen om en annen tilsvarende medisin, som ikke har denne bivirkning. Det er over 500 medisiner som har tinnitus som bivirkning. Det som er spesielt med bivirkningene er at de ikke kommer med en gang, men kanskje uker eller måneder etter at man begynte å ta medisinen. Albyl E og Lipitor tabletter er blant disse medisiner.

Behandlingen på Valencia Clinic bygger på godt utprøvde metoder i det russiske helsevesenet. Behandlingen består av flere forskjellige ting som påvirker de forskjellige deler av hørsel-systemet:

1. En omfattende hørseltest av coclea, mellom-øret og trommehinne, som er smertefri.
2. Daglige medisiner.
3. Daglig konsultasjon.
4. Daglige massasjer.
5. Daglige vitamin-injeksjoner.
6. Daglig spesial-massasje av øret.

Pasienten gjennomgår en omfattende testing før behandlingen settes igang. Det foretas også omfattende hørselstest, som avslører tilstanden til trommehinnen og benene i mellomøret, i tillegg til hørselen generelt.
Det viser seg at det ikke bare er tinnitus-pasienter som drar nytte av behandlingen. Pasienter med nedsatt hørsel har i de aller fleste tilfelle blitt hjulpet, og flere klarer seg uten høreapparat etter behandlingen. Massasjer bestemmes for hver pasient av doktoren. Blodsukker og blodtrykk sjekkes. Alle deler av hørselen, trommehinnen, mellomøret, sneglehuset, hørselsnervene og hørselsenteret styrkes av behandlingen.

Det er ingen fysiske inngrep i behandlingen og den er ikke smertefull. Siden det er spredd feilaktige rykter om vår behandling, så nevnes at en av behandlingene ligner på det du gjør når du utligner trykket i ørene når du er på et fly. Det er med andre ord ingen grunn til å engste seg for behandling som flere hundre nordmenn og svensker har fått. Medisinene vi bruker er velkjente i det russiske og estiske helsevesen. Noen er urter, andre vanlige medisiner som er brukt i årtier. Vi har ikke registrert noen bivirkninger hos våre pasienter på grunn av vår behandling. Arne Hedemann er med inn til legen hver dag hvis pasienten ønsker det.

Under medisineringsperioden, som ialt strekker seg over 40 dager, er alle former for alkohol og narkotiske stoffer bannlyst. Det er også kaffe med koffein og andre drikker med koffein, f.eks. te og Coca Cola. Drikker man mye koffeinholdige drikker, er det en fordel å slutte et par dager før avreise. Etter 2 måneder skal pasienten rapportere om tilstanden til ansvarlig for klinikken. Pasientene får også utlevert en liste med erfaringer gjort av andre pasienter, hva man skal gjøre og ikke gjøre når man har tinnitus.

Det blir holdt et foredrag om ørets anatomi, hvor tinnitus kan sitte, årsakene til tinnitus og om behandlingen på klinikken og hvordan den virker på de forskjellige delene av hørselsystemet.

Blant våre pasienter er piloter, jegere, oljearbeidere, musikere og unge som har vært på konsert. Alderen varierer fra 18 år til 80. Jo før man kommer til behandling etter å ha fått øresus, jo større sjanse er det for å bli kvitt øresusen. De viktigste årsakene til tinnitus er støy, stress og forskjellige gifter i mat og medisiner.

Vi har hatt pasienter som ble kvitt øresusen hos oss, etter å ha gått med den i 27 år.

Vi er registret hos det estiske helsevesen, og alle pasienter kan se originalen av lisensen på vår klinikk før behandling. Europas eldste apotek fra år 1422 ligger i Tallinn og er fremdeles i drift.

Vi tar en spesiell hørseltest som avslører eventuelle svakheter i mellomøret og trommehinnen.

Noen av våre pasienter rapporterer at de har hatt "smertetest" i forbindelse med hørseltest i Norge.
Vi anbefaler på det sterkeste å ikke gjøre denne smertetesten, da den ofte forverrer øresusen.

Vi anbefaler også å ikke bruke lyd i headset eller propper fra mobiltelefon. Bruk høyttale funksjon isteden.

For de som har smart-telefoner, finnes det apper for hørsel-tester og syns-tester. For Iphone heter de Hearing Test og Vision test og er gratis på Apple Store.

Eksempel på nærmest perfekt hørsel.

Eksempel på store skader i mellomøret.

Pasient hørseltest 2008

Samme pasient hørseltest 2009, der enkelte frekvenser er bedret inntil 20 desibel.

 

 

Behandling du kan gjøre selv

 

Vanligste årsaker til tinnitus:

 

Støy

Når det gjelder støy, så kan man beskytte seg med ørepropper eller øre-klokker, enten elktroniske eller vanlige. Det finnes lenker på nettsidenevåre til firmaer som fører dette.

Stress

Når det gjelder stress, så kan man ta øvelser som er beskrevet nedenfor, i tillegg til massasje. Dette gjelder spesielt rygg og nakkemassasje for å få igang blodomløpet.

Gifter i mat og medisner

Prøv å spise mest mulig økologisk mat. Viner inneholder mange giftstoffer, spesielt rødvin. Vinprodusentene oppgir ikke hva vinen inneholder av tilsetninger. Økologisk vin er bedre enn vanlig vin. Være forsiktig med sukker og salt. Hvitt brennevin inneholder mindre kongener enn brunt brennevin. Det er endel som reagerer på rødvin spesielt spanske tunge rødviner.

Tar du medisiner regelmessig, så sjekk hele listen med bivirkninger. Det finnes mer enn 500 medsiner som har tinnitus som bivirkning.

Tar du flere medisiner daglig, så ta de med minst en times mellomrom om din lege ikke har sagt noe annet.

Diverse

Har du trange trompetkanaler, så kan du gjøre Yoga ildpust, inntil 5 minutter hver dag.

Har du problemer med å sove, prøv å spise en kiwifrukt eller to et par timer før leggetid.

Man bør sjekke alle mineraler og vitaminer i blodet hos fastlegen, slik at man ikke mangler noen.

 

 

Øvelser mot stress

 

Mental og fysisk trening hjemme.

Sitt i stolen. Steng av mobilen og andre telefoner.
Demp lyset i rommet.

Legg hendene oppå hodet og bøy nakken mot venstre  i 5 sekunder.
Gå tilbake til midten. Bøy så mot høyre i 5 sekunder. Gå tilbake til midten.
Bøy fremover i 5 sekunder. Gå tilbake til midten. Bøy bakover , trykk hardt slik at du kjenner det i korsryggen.

Strekk høyre fot med tærne opp, slik at du kjenner det på undersiden av låret.
Etter 5 sekunder, slapp av. Gjør det samme med venstre fot.

Sett på avslappende musikk som varer i minst 5 minutter, uten sang, f. eks. Til Elise.
Legg deg på gulvet eller i sengen. Stram musklene i høyre hånd i 5 sekunder, og slapp av. Spenn musklene i armen i 5 sekunder, og slapp av. Gjør det samme med venstre hånd.
Fold hendene på magen, lukk øynene og tell til 21. Tell deretter bakover til 1,  så fremover til 21 inntil du glemmer å telle.

Når musikken er ferdig, reise deg sakte, gå til vinduet, åpne vinduet og trekk inn frisk luft 5-6 ganger langt ned i lungene, til navlen.

Kveldsrutine:

Slå av mobil og fast-telefon. (Slå på telefon-svare eller nattstilling.)
Gå en tur på 30 minuter. Et eventuelt måltid skal være lett, senest 2 timer for leggetid.

Lykke til!